Kadın Psikolojisinden Anlayan Erkek

Kadın Psikolojisinden Anlayan Erkek

Kadın Psikolojisinden Anlayan Erkek Nasıl Olmalıdır ?


Kadına kadınlığını hissettiren, onun ne hissettiğini, neler düşündüğünü, neyin hoşuna gittiğini bilen erkektir kadın ruhundan anlayan erkek… Kadın istediği için değil, onun gönlünü hoş tutmak için sürprizler yapar. Sadece özel günlerde ya da bir tartışma sonrası özür dilemek için değil sevgisinden çiçek alır onun yüzünü gülümsetmek için uğraşır. Bencil davranmaz, kendini boş vermez. Hep ilk gün ki kadar özenir onun için, güzel sözler söyler, kalp kırmamaya çalışır, sahiplenir ama daraltmaz bunaltmaz. Çevresindeki erkekleri sorgulamaz, güven duyar. Ne giydiğini dert etmez, onun gözünde her haliyle güzel ve özeldir ve onun kadını nerde ne giyeceğini bilir zaten…
Ailesine saygı duyar, sempati duymasa bile kadınının hatırı için aileye karşı güler yüzlü ve yardımsever bir tutum sergiler. Kadını neye değer veriyorsa bunu önemser ve bilir. Küçük ama önemli detayları kendine hatırlatır. Kadın onu arkadaşlarıyla tanıştırmak için can atar, ailesinin içine gönül rahatlığı ile sokabilir. Kadının hem arkadaşı hem sevgilisi hem kocası hem ailesi hem danıştığı kişi olur. Önceden yapılmış planları unutmaz, gün içinde kadınını arar sorar ve geceleri onun sesini duymadan asla uyuyamaz, sabahları onun sesiyle uyanır …
Arada bir içinden gelir kadınına yemek hazırlar, onunla izleyeceği filmler seçer. Akşamları çoğu çift kendi köşesine çekilip sohbetsiz, kahkahasız, temassız TV izlerken kadın ruhundan anlayan erkek kadınıyla zaman geçirir, konuşur, keyifli anlar yaratmaya çalışır. Rutin ve sıkıcı bir ilişki ona çok ama çok uzaktır.
Hayaller kurar ve içine kadınını koyar, net olur, yapamayacağı şeyler vaad etmez. Boş konuşmaz ve hayalleri gerçekleştirebilmek adına bir şeyler yapar. Söyledikleri sadece lafta kalmaz, kadın zamanla kendini hayali yaşarken bulur.
Sorumluluk alır, yükü kadına bırakmaz, kadının görevi erkeğin görevi ayrımı gözetmez. İçinden gelirse yemek de yapar gömlek de ütüler.’Ben’ değil ‘biz’ olmuştur. Çevreye karşı verdiği izlenimse hep ‘biz’ dir. Arkadaşları bir plan yaparken onu tek değil çift olarak programlara dahil ederler. Bir sorun varsa bunu çözüme ulaştırmaya çalışır, gerektiğinde alttan alır, sinirliyken sonradan pişman olacağı kelimeler kullanmaz.
Kadınının yanında sarhoş olmaz, öfkelense bile küfür etmez, onun tüm sorumluluğunu alır, bir yere gittiği zaman aklında o vardır. Problemlerini dinler çözüm bulmaya çalışır, yeri gelir dert ortağı olur yeri gelir sırdaşı olur. Kendi sevdiği dışında diğer kadınlara karşı da son derece kibar ve anlayışlıdır.
Kadın ruhundan anlayan erkek sadece kendi sevdiği kadını değil kız arkadaşlarını, annesini, ailesindeki bayanları da son derece sahiplenir, onların da problemlerini dinler, sorumluluklarını üstlenir. Onların yanında davranışlarına ve sözlerine dikkat eder.
Sevgisini dokunarak gösterir, sarılır, öper, koklar… İltifat etmekten çekinmez, dinler ve anlar. Bazı anlarda değil her an romantik ve ince düşünendir. Morali bozuk olduğu zamanlarda bile öfkesini kadınından çıkarmaz ona yansıtmamaya çalışır sadece sevgi gösterir. Hasta olduğunda kadınına bakar,onunla ilgilenir sabaha kadar başında bekler.Gereksiz maço tavırlar sergilemez, esprileriyle kadınını güldürür. Cinsel konularda ısrarcı davranmaz, kadının yatakta neyi istediğini neyi istemediğini bilir ve ona göre davranır. Arada bir kıskanır ama bunu ilişkide sorun yaratacak boyuta getirmez. Açık ve net konuşur, ima etmez, içinde biriktirmez, kin tutmaz,ihanet etmez,yalan söylemez (tatlı sürprizlere hazırlanırkenki birkaç küçük yalan dışında tabii).
Kendi zevkleri, hobileri, tutkuları vardır ama yeri gelince zamanının çoğunu kadınına ayırır onu hayat şartlarının izin verdiği müddetçe ihmal etmez. Haksızlık etmez, küçük bir hatasından bile sonra özür dilemeyi bilir.
Kısacası bir kadının duygularını, düşüncelerini anlayan, ruhunu okşayabilen erkekle birlikte olan kadın kadınlığını hisseder. Şükreder ve kıymet bilir. Arkasına bakmadan sadece ona güvenerek keskin kararlar verebilir,hayatını ona vermeye, onunla paylaşmaya hazırdır. Küçük şeylerin sorun olmadığı, her iki tarafın da kendilerine ait bir hayatlarının olduğu ama aynı zamanda kocaman bir bütün olup yaşamı birlikte kucakladıkları, hayata el ele verip birlikte göğüs gerdikleri bir ilişki ve sıcak bir yuva işte bu şekilde oluşur. Ancak şu atlanılmamalıdır ki sadece erkeğin kadın ruhundan anlaması yeterli değil kadının da erkeğin ruhundan anlaması son derece önemlidir.
Uzm.Klinik Psikolog Sinem ÖZER

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.